Naast mijn eigen schrijfwerk haal ik veel plezier en voldoening uit het verzorgen van de tekst- en eindredactie van andermans teksten. De woorden, de zinnen, het verhaal, ik wil het geheel scherper, directer en mooier maken. De sfeer, de beleving en de boodschap zo goed mogelijk weergeven.

Tekst- en eindredactie

SIOB_uitreiking onderzoeksrapport

Bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek moet zichzelf opnieuw uitvinden. De vergaande digitalisering van de samenleving, snelle maatschappelijke en economische veranderingen en een zich terugtrekkende overheid dwingen daartoe. Wat is, in het licht van deze ontwikkelingen, de opdracht van de openbare bibliotheek in 2025? En hoe kunnen bibliotheken invulling geven aan deze opdracht? Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) vroeg een externe commissie een toekomstperspectief te ontwikkelen voor de openbare bibliotheek in 2025.
Ik verzorgde de tekstredactie van het totaalrapport, de publieksversie en het trendrapport dat de basis vormde voor verkenning en visievorming.
Job Cohen, voorzitter van de commissie, overhandigde 21 januari 2014 het rapport aan Jet Bussemaker, minister van Onderwijs.

Recente Artikelen

20120928_093006_hoera geslaagd

De keuken van Vlaardingen

Er wonen zoveel werelden in een stad. Wie zijn die mensen, wat weten we van hen? Hoe kunnen we elkaar leren kennen? Lees meer >

SIOB_uitreiking onderzoeksrapport

Bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek moet zichzelf opnieuw uitvinden. De vergaande digitalisering van de samenleving, snelle maatschappelijke en economische veranderingen en een zich terugtrekkende overheid dwingen daartoe. Lees meer >

Containercity Cultuurgebouw Hoofddorp

BURO M2R vervolmaakt Cultuurgebouw Haarlemmermeer

Vier culturele instellingen, elk met een eigen functie, uitstraling en sfeer, samenvoegen tot een dynamische culturele ontmoetingsplek. Lees meer >