Als tekstschrijver, als moeder op het schoolplein, als buurvrouw, als bewoner van de stad, ervaar ik dagelijks dat luisteren naar een ander veel oplevert. Als je iemand de ruimte geeft zijn of haar verhaal te vertellen, verdwijnen eventuele vooroordelen, leer je iemand kennen en ontstaat er vertrouwen en begrip. Door echt te luisteren en je te verplaatsen in de ander, kun je iets betekenen en voor elkaar krijgen. Dit is altijd het uitgangspunt bij de projecten waar ik mij naast mijn schrijfwerk mee bezig houd.

Projecten

20120928_093006_hoera geslaagd

De keuken van Vlaardingen

Er wonen zoveel werelden in een stad. Wie zijn die mensen, wat weten we van hen? Hoe kunnen we elkaar leren kennen? Want door elkaar te leren kennen, begrijpen we elkaar beter en kun je iets voor de ander  betekenen. Samen wonen in een stad is ook samen leven en samen leren. En samen iets voor elkaar krijgen. Wat iemand doet of zegt heeft een achtergrond. Ieder mens heeft een verhaal. Als je maar luistert en verder kijkt dan kleding, beroep of status. Geïnspireerd op Verhalenhuis Belvédère Rotterdam breng ik in de stad waar ik zelf woon en werk, verhalen naar boven door middel van kunst- en culturele projecten. Mijn drijfveer: de stad een beetje mooier maken.

Recente Artikelen

20120928_093006_hoera geslaagd

De keuken van Vlaardingen

Er wonen zoveel werelden in een stad. Wie zijn die mensen, wat weten we van hen? Hoe kunnen we elkaar leren kennen? Lees meer >

SIOB_uitreiking onderzoeksrapport

Bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek moet zichzelf opnieuw uitvinden. De vergaande digitalisering van de samenleving, snelle maatschappelijke en economische veranderingen en een zich terugtrekkende overheid dwingen daartoe. Lees meer >

Containercity Cultuurgebouw Hoofddorp

BURO M2R vervolmaakt Cultuurgebouw Haarlemmermeer

Vier culturele instellingen, elk met een eigen functie, uitstraling en sfeer, samenvoegen tot een dynamische culturele ontmoetingsplek. Lees meer >