Nieuw

website_nieuw

Kansen grijpen

In twee dagen maak ik (nader) kennis met Albert Kokosky Deforchaux, Nicola Farinella en Mehmet Baran. De eerste tijdens een korte kennismaking in zijn ‘afhaalhuiskamer’ Ap Halen, maar vooral na het lezen van MIXTIE. Het boekje, waar ik een proefexemplaar van meekrijg, gaat over Ap Halen, herinneringen, disco, nasi rames, over gevoel, ontmoetingen, indo’s, over familie, vrienden, liefde en geluk.
Met Nicola maakte ik een afspraak omdat ik al vrolijk word als ik hem en ober Fabio alleen al zie en zijn (achtergrond)verhaal graag toevoeg aan mijn verzameling Vlaardingse verhalen. Na anderhalf uur luisteren en af en toe een vraag ben ik blij met mijn intuïtie voor mooie verhalen.
En Mehmet omdat ik mijzelf beloofd had een afspraak met hem te maken na een aangename kennismaking met zijn zoon die de groentenwinkel runde tijdens Mehmet’s vakantie. En zoals ik al verwachtte, hij doet niet onder voor Mehmet jr. 

Naast de open, nieuwsgierige en oprechte blik, is ‘toeval’ een andere overeenkomst die mij opvalt in de verhalen van de drie mannen. En verder: de goede mensen ontmoeten, kansen grijpen en geloven in jezelf. Of zoals Mehmet zegt: ‘Als deze deur dicht gaat, gaan er tien andere deuren open.’

Recente Artikelen

20120928_093006_hoera geslaagd

De keuken van Vlaardingen

Er wonen zoveel werelden in een stad. Wie zijn die mensen, wat weten we van hen? Hoe kunnen we elkaar leren kennen? Lees meer >

SIOB_uitreiking onderzoeksrapport

Bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek moet zichzelf opnieuw uitvinden. De vergaande digitalisering van de samenleving, snelle maatschappelijke en economische veranderingen en een zich terugtrekkende overheid dwingen daartoe. Lees meer >

Containercity Cultuurgebouw Hoofddorp

BURO M2R vervolmaakt Cultuurgebouw Haarlemmermeer

Vier culturele instellingen, elk met een eigen functie, uitstraling en sfeer, samenvoegen tot een dynamische culturele ontmoetingsplek. Lees meer >